Gerbang kerkhof te Magelang

 

 

 

 

Het stukje Nederlands-Europees kerkhof is overgebleven van een groter kerkhof in het oude deel van de stad Magelang.  Hier zijn nog de graven van Pa van der Steur, zijn vrouw “Moe” en hun assistente juffrouw Otto.  Uit respect voor hetgeen Johannes van der Steur voor de kinderen en de stad Magelang heeft gedaan en betekent  heeft , heeft  het gemeentebestuur jaren geleden besloten dit deel te sparen en voor opruiming te behoeden.  Van dit kerkhof verzorgen wij het onderhoud. 

Elke 5 tot 10 jaar wordt er een z.g. groot onderhoud gedaan. Alles wordt dan grondig schoongemaakt en opnieuw geschilderd. Daarnaast is er het jaarlijks klein onderhoud. Hiervan zijn kosten ca €1.500,00.

Het kerkhof is altijd voor publiek toegankelijk . Mocht u met een rondreis in Magelang komen dan is het leuk dit kerkhof aan de Jalan Iklas te bezoeken.

Magelang heeft nog veel herinneringen aan de “Nederlandse “ periode.  Het is een mooie, rustige kleinere stad in de bergen waar het heerlijk toeven is.

Onlangs ( mei 2019) is het laatste onderhoud afgerond. Op de foto hier boven kunt u zien hoe het kerkhof er nu uitziet. In het midden het graf van Johannes van der Steur.

10 juli 2019. Bloemen op het graf ter gelegenheid van de 154e geboorte dag van Pa van der Steur.

©2019 by Stichting Bond van Oud Steurtjes. Proudly created with Wix.com